Educació se suma als actes de celebració del Dia d’Internet Segura
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Noticias de actualidad y ultima hora. Noticias locales y regionales en <strong>Palma de Mallorca</strong> Palma de Mallorca

Educació se suma als actes de celebració del Dia d’Internet Segura

Educació se suma als actes de celebració del Dia d’Internet Segura miércoles, 10 de febrero de 2021

Avui 9 de febrer, es celebra el Dia d’Intenet Segura amb l'objectiu de promoure un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre nins i joves

\Educació ha convidat a tots els centres educatius de les Illes Balears a participar d’aquest Dia amb unitats didàctiques i materials específics

\Aquesta horabaixa es celebra una Jornada en línia per a professionals i població interessada

 

L’Institut per a la Convivència i l’Èxit escolar (Convivèxit), com a membre de la Comissió d’Internet Segura del Govern de les Illes Balears, conjuntament amb IB de la Joventut i, dins les activitats previstes al Pla de coeducació, ha convidat als centres educatius de les Illes Balears a  celebrar avui el Dia d'Internet Segura. Com cada any es recorda als centres la importància celebrar-ho perquè Internet no és un lloc segur i s’ha d'aprendre a viure i conviure en aquest espai alhora interessant i sorprenent, ple de perills i oportunitats.

 El Dia d'Internet Segura, “Safer Internet Day” (SID) és un esdeveniment promogut per la xarxa INSAFE/INHOPE amb el suport de la Comissió Europea, que se celebra cada mes de febrer amb l'objectiu de promoure un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre nins i joves. Es tracta d’un esdeveniment que reuneix milions de persones de tot el món per a impulsar canvis positius i conscienciar sobre la seguretat en Internet, organitzant diferents esdeveniments i activitats.

Aquest dia no sols pretén la creació d'una Internet més segura, sinó una Internet millor, per a convertir-la en un espai en el qual tots fem ús de la tecnologia de manera responsable, respectuosa, crítica i creativa. El SID es dirigeix a nins i joves, pares i tutors, professors, educadors i treballadors socials, així com a les empreses i responsables polítics, animant-los a participar de manera activa en la creació d'una Internet millor.

Aquesta edició que se celebra els dies 9 i 10 de febrer sota el lema: "Una Internet millor comença amb tu: més connectats, més segurs".

Material específic a disposició dels centres

L’Institut per a la Convivència i l’Èxit escolar ha posat a disposició del centres educatius unitats didàctiques i materials específics per treballar a les aules.

Per celebrar el 9-F està disponible el següent material:

- Una unitat didàctica amb una sèrie d'elements interessants, com són un qüestionari que han elaborat la UIB i la Fundació Bit i que serà la base d'un estudi sobre la percepció dels joves en quant als Fake's.

- Un joc per tal de que els propis joves puguin medir el seu nivell de credibilitat d'Internet i saber les respostes del qüestionari.

-Una unitat didàctica per alumnes de primària.

-Un taller ofert pel programa de Policies tutors en el que podreu entendre quines són les principals noticies falses sobre el COVID-19.

Cal destacar que organitzades per la Comissió d’Internet Segura del Govern de les Illes Balears està prevista avui, la celebració d’una Jornada en línia d’Internet Segura en temps de la Covid-19. Les jornades estan adreçades a professionals i població en general i una vegada finalitzades, es penjaran a Internet.

El programa de les Jornades és el següent:

Colaboran:AficineAjuntament de PalmaReal club deportivo Mallorca
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
Condiciones de uso - Política de privacidad - Política de cookies